wijnsoorten zwoele zomeravond

Mijn favoriete wijnsoorten voor een zwoele zomeravond

Wat is er nu fijner, dan tijdens een heerlijke zwoele zomeravond in de tuin te zitten, onder de overkapping onder het genot van een heerlijke wijn te genieten van de stilte om je heen. Ook tijdens een heerlijk lunch of uitgebreide barbecue zijn er natuurlijk tal van heerlijk wijnen te bedenken die zich bij uitstek lenen om gedurende deze momenten te drinken. Maar welke wijnen zijn nu het meest geschikt om te drinken tijdens deze warme avonden? Zijn dat witte, droge of misschien wel rosé wijnen?

Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Met deze wijnen zorg jij gegarandeerd voor een geslaagde zwoele zomeravond!

Witte of rode wijn?

Het is een vaststaand feit, dat er gedurende de zomerperiode meer witte wijn, dan rode wijn gedronken wordt. Het is namelijk zo, dat een witte wijn beter werkt tegen de dorst, dan dat een rode wijn dit doet. Frisse droge wijnen zijn favoriet voor de gemiddelde zomeravond-wijndrinker.

Wijn Zwoele ZomeravondRode wijn wordt over het algemeen niet koud gedronken. In de zomer zou een rode wijn echter wel gekoeld kunnen worden. Zolang je de wijn 15 minuten voor het drinken uit de koelkast haalt, is er geen probleem. Een heerlijke frisse rode wijn is de Mayschoss Gründerwein uit Duitsland. De Spätburgunder Druif zorgt voor de frisheid in de wijn, waardoor deze erg geschikt is voor de zomer! Een goede witte wijn is de Stoneleigh pinot grigio. Deze Nieuw-Zeelandse wijn heeft door de lange koele nachten en de geringe neerslag in dat land een heerlijk frisse smaak. Drink de wijn koud voor de optimale smaakbeleving! Ook in Italië hebben ze heel wat zuiderse, aangename zomerwijntjes in de witte categorie.

Ga voor een Rosé

Naast een heerlijke frisse witte wijn, is een rosé natuurlijk bij uitstek geschikt om te drinken tijdens de warme zomeravonden. Heerlijk fris met een ijsblokje om ervoor te zorgen dat je rosé extra koud blijft en je avond kan bijna niet meer kapot. Doordat een rosé een wat zoetere en ook frissere smaak heeft, past deze vaak perfect bij een heerlijke salade. Aangezien de honger vaak een stuk minder is wanneer het kwik boven de 25 graden uitstijgt, is het dus ook niet aan te raden om een te zware wijn te drinken bij je maaltijd. Zorg er wel altijd voor dat je de rosé op minimaal 8 tot 10 graden uitschenkt voor de optimale smaakbeleving.

Conclusie

Zoals je ziet kun je gedurende de warme zwoele zomeravonden allerlei verschillende soorten wijn drinken. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een lekkere frisse wijn of rosé, zodat de afdronk lekker zoet er soepel is. Het is namelijk niet aan te raden, wanneer het redelijk warm is een te zware rode wijn uit te serveren. De kans dat dit ontzettend zwaar valt is relatief groot. Kies je er toch voor een rode wijn te schenken, zorg er dan wel voor dat er ook een aantal heerlijke franse kazen bij worden geserveerd voor de ultieme smaakbeleving.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.