ochtendritueel espresso

Mijn ochtendritueel: sterke espresso en een koude douche!

De één kan ontzettend gemakkelijk uit bed komen en is gelijk ‘aan’ terwijl het voor de ander een flinke opgave is. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van mensen die je vaak ongevraagd willen voorzien van allerlei verschillende adviezen, maar wat is nu de perfecte manier om direct fit aan de dag te kunnen beginnen?

In dit artikel geven we je een paar tips en dagen we je ook uit om eens wat anders te proberen dan je huidige dagelijkse ochtendroutine. Je zult namelijk zien, dat wanneer je dit doet, je je een compleet ander mens voelt.

Help ik heb moeite met opstaan!

Net als veel mensen, heb jij ook last met wakker worden. Wanneer de wekker gaat, druk je hem het liefst direct uit om nog even lekker te kunnen snoozen. Uiteindelijk zal het er toch een keer van moeten komen en kom je met veel moeite eindelijk uit je nest. Je neemt een lekkere warme douche en na jezelf afgedroogd te hebben strompel je de trap af naar het koffiezetapparaat. Hier zet je vervolgens een dubbele espresso en gaat met de ogen half dicht naar je werk toe. Toch zijn er allerlei manieren te verzinnen die ervoor zorgen dat jij in de ochtend direct aanstaat. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier!

ochtendritueel koude doucheGa voor een koude douche

Heb jij last met wakker worden, dan is het tijd dat jij die veel te warme douche in de ochtend eens verruilt voor een snelle koude variant. Je zult namelijk merken, dat je direct klaarwakker bent en je meteen vol energie aan de dag kunt beginnen. Daarnaast is het ook goed voor je weerstand, aangezien je direct volledig wakker bent en je lichaam dus meteen moet beginnen te werken. Je zult merken, dat wanneer je de onderstaande 3 stappen doorloopt, je een stuk fitter aan je dag begint!

  • Stap direct uit bed
  • Ga onder de douche (normale temperatuur)
  • Ben je bijna klaar, draai dan je douche helemaal naar de koude kant
  • Blijf er minimaal 2 minuten onder staan

Wat gebeurt er dan?

Wanneer je dit de eerste keer doet, is het vast even schrikken, je hebt het ontzettend koud en de neiging om de knop om te draaien is natuurlijk ontzettend groot. Toch is het verstandig dit niet te doen! Je zult namelijk merken, dat naarmate je dit vaker doet, je het zelfs fijn begint te vinden. Door een koude douche in de ochtend, activeer je direct je volledige lichaam, waardoor je zult merken dat je direct klaar bent om van alles te gaan doen.

sterke espressoNeem een goede espresso

Nu je helemaal wakker bent, is het tijd om jezelf af te drogen en aan te kleden. Wanneer je eenmaal beneden bent, is het tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke verse bak koffie. Dat mag een espresso zijn (alles daarover hier!), maar natuurlijk ook een normale koffie. Heb je hem op, let dan eens op hoeveel fitter jij achter het stuur van je auto stapt op weg naar je werk! Je zult merken dat je direct aan de slag kunt en het vermoeide gevoel wat je daarvoor hebt gehad, zal vanaf nu verleden tijd zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.