grasmaaier

Grasmaaier kiezen: benzine of elektrisch, waar ga je het best voor?

Nu het steeds mooier weer wordt, gaan we met z’n allen weer massaal bezig in onze tuin! Dat betekent dus dat er weer het nodige onderhoud dient te worden gedaan aan onze bloemen, planten en ook het gazon. Grasmaaien is daarbij één van de klusjes die vooral gedurende de zomermaanden met enige regelmaat dient te gebeuren. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer je lekker buiten zit, je je moet ergens aan het gras wat te lang is.

Veel mensen vinden het overigens ook helemaal geen enkel probleem om het gras regelmatig te maaien. Echter is het wel belangrijk, dat het materiaal op orde is. Dat betekent dus niet alleen een goede grasmaaier, maar ook een grasmaaier die makkelijk te bedienen is. Zo kun je kiezen voor een benzine of elektrische grasmaaien. Welke keuze het beste is, dat bespreken we in dit artikel.

Kenmerken van een goede grasmaaier

Een goede grasmaaier is natuurlijk onmisbaar. Je zit er immers niet op te wachten om je gehele gazon met een handgrasmaaier te moeten maaien, vandaar ook de keuze tussen een elektrische of benzine maaier. Kortom, in beide gevallen een grasmaaier die het werk voor je uit handen neemt. Een goede grasmaaier dient aan een aantal zaken te voldoen.

Zo is het belangrijk dat deze beschikt over scherpe messen, zodat het gras netjes en strak kan worden gemaaid. Ook dient de maaier in hoogte verstelbaar te zijn, zodat je kunt bepalen hoe hoog of hoe laag jij het gras gemaaid wilt hebben. Daarnaast is ook een noodknop belangrijk, zodat je in geval van nood, de grasmaaier direct kunt stopzetten.

grasmaaier kiezenDe voordelen van een benzinemaaier

Eén van de grote voordelen wat een benzinemaaier heeft, is dat je deze natuurlijk kunt gebruiken voor veel grotere oppervlaktes. Zo is het aan te raden, dat wanneer jij beschikt over een grasmat die groter is dan 400m2 te kiezen voor een maaier die draait op benzine. Ook heeft de benzinemaaier een stuk meer kracht en hoef je geen rekening te houden met een beperkt bereik, doordat je niet te maken hebt met een kabel voor de toevoer van de stroom (al zijn er tegenwoordig ook wel draadloze accu grasmaaiers te vinden!). Kortom, voldoende voordelen dus!

Voordelen van een elektrische maaier

Heb je een klein gazon, dan is het gebruik van een maaier op stroom hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Heeft jouw maaier de mogelijkheid om op accu te kunnen maaien, dan is dit een ontzettend handige optie. Zo heb je ook hier niet te maken met een kabel, waardoor je niet alleen een stuk verder kunt zonder iedere keer te hoeven stoppen, maar kun je dus ook niet over je eigen kabel heen maaien. Dat klinkt misschien gek, maar je zult verstelt staan hoe vaak of dit in werkelijkheid eigenlijk nog gebeurt.

Conclusie

Zoals je kunt zien, hebben beide grasmaaier zo z’n voor- en ook nadelen. Toch is het volledig afhankelijk van je eigen wensen wat jij het fijnst vindt. Wel is het aan te raden, dat wanneer je gazon zo tussen de 0 – 200 vierkante meter is, helemaal niet te kijken naar een benzinemaaier. De kosten die je maakt wegen namelijk niet op tegen de kosten voor een elektrische variant.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.