goedkoper op reis

Enkele tips om deze zomer goedkoper op reis te gaan

Wil jij graag op vakantie aankomende zomer, maar laat je budget dit niet toe? Dan zijn er tal van mogelijkheden zodat je wel op vakantie kunt. Je hoeft immers niet in een luxe 5-sterren resort te zitten, want als het 30 graden is, dan lig je natuurlijk toch veelal heerlijk aan het strand of aan het zwembad.

Je hebt dus eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Omdat een vakantie vervelend genoeg niet voor iedereen is weggelegd. Hebben we een aantal tips voor je, die het mogelijk maken om deze zomer goedkoper op reis te kunnen gaan. Dus wil jij graag op vakantie, maar is je budget beperkt, lees dan onderstaande tips!

Op tijd beginnen met sparen

Dat je niet ieder jaar op vakantie kunt, dat is natuurlijk helemaal niet gek. Toch kun je er wel voor zorgen, dat je wellicht om het jaar weg kunt. Door tijdig te sparen, zal je al snel merken dat je zelfs met enkele tientjes per maand aan de kant leggen al een heel eind komt. Tel hier het vakantiegeld dat je jaarlijks ontvangt bij op en je zult zien dat je prima op budget vakantie kunt. Wel is het belangrijk, dat je het jezelf direct goed aanleert, dus dat je vooraf spaart in plaats van wat je overhoudt. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit achteraf doet, de kans bestaat dat je niet voldoende mee overhoudt.

goedkoper reizen met de auto

Ga met de auto

Het is misschien niet ideaal, maar wanneer je met de auto op vakantie gaat, kan je dit flink wat geld schelen. Ten eerste kun je boodschappen uit eigen land meenemen, waardoor je daar praktisch niets meer hoeft te kopen. Daarnaast kun je ook met een auto veel meer spullen meenemen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan kamperen. Dit is in verhouding tot een hotel vele malen duurder en vinden veel kinderen vaak nog leuker ook.

goedkoper op reis gaanBoek op tijd

Weet jij wanneer je weg wilt? Zorg er dan voor dat je op tijd je vakantie boekt. Zo heb je alle tijd om ervoor te sparen en betaal je vaak ook nog eens een stukje minder.

Veel hotels en ook campings geven namelijk een vroegboekkorting. Zo zijn er ervan verzekerd dat de reis is verkocht en doe jij er je voordeel mee dat het jezelf tot wel enkele honderden euro’s kan besparen.

Voorkom toeristische plekken

Een voordelige zomervakantie kan heel eenvoudig zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is het vermijden van de toeristische plekken in een land. Door net een aantal kilometers buiten een bekende stad te gaan zitten, zal het doordat het vaak een stuk minder populair is, vaak al snel veel geld kunnen schelen. Doe hier dus je voordeel mee, want wanneer je toch met de auto bent, is het die 10 minuten extra rijden iedere dag vaak meer dan waard.

Een goede optie is backpacken, natuurlijk. Dit doe je vaak buiten de supertoeristische gebieden, en al wat je nodig hebt is een goede backpacking rugzak en een ietwat gezonde conditie. Dat is haalbaar, nee?

Tot slot

Zoals je kunt zien zijn er voldoende mogelijkheden om ook met een beperkt budget op zomervakantie te kunnen gaan. Het probleem zit hem echter vaak in het feit dat mensen geen compromissen willen sluiten. Dat zorgt ervoor dat het een stuk lastiger wordt om voor een goede prijs een luxe vakantie te boeken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.