Goede voornemens

Goede voornemens: waarom gezonder leven en meer sporten vaak toch mislukken

Met elkaar zijn we ons er steeds meer van bewust dat een gezonde leefstijl belangrijk is om beter en ook langer te kunnen leven. Bij een gezonde levensstijl moet je denken aan gezonde voeding en ook voldoende beweging. Toch zien we vaak, dat het bij een groot deel van de mensen helaas niet lukt om deze goede voornemens langere tijd vol te kunnen houden.

Wat zou hier de reden van kunnen zijn en simpelweg, hoe kunnen we hier iets aan doen? Dus heb jij het goede voornemen om gezonder te gaan leven en wil je zeker zijn van het feit dat jij dit ook gaat volhouden? Dan hebben we een aantal tips voor je, die het je zeker een stuk gemakkelijker zullen gaan maken.

Stel realistische doelen

Niets is er belangrijker dan het stellen van doelen. Wanneer je namelijk een doel hebt, dan kun je hier naartoe werken. Toch zien we vaak, dat wanneer het om afvallen en sporten gaat, dat mensen zichzelf doelen stellen, die praktisch onhaalbaar zijn. Zo zien we vaak dat mensen een paar weken voor de vakantie ineens gigantisch beginnen met sporten om zo een afgetraind lichaam te krijgen. Maar dat werkt natuurlijk niet!

Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je een doel stelt, deze ook haalbaar is voor jezelf. Doe je dat niet, dan is de kans vrij groot dat je al snel je motivatie verliest, waardoor het je uiteindelijk daarom dus ook niet gaat lukken.

samen padel spelenDoe het samen

Wil jij een gezondere levensstijl door meer te sporten en gezonder te gaan eten. Dan werkt het natuurlijk niet mee wanneer je partner je hier niet in steunt. Wanneer deze met een zak chips naast je op de bank gaat zitten, wordt het er je natuurlijk niet heel veel makkelijker op gemaakt.

Zorg er daarom dus voor dat je samen aan de slag gaat, want zo kun je elkaar motiveren en is de kans van slagen een stuk groter, dan wanneer je het alleen doet. Je wilt immers natuurlijk niet voor de ogen van een vriend of partner afgaan. Dit zorgt er daarom dus ook vaak voor dat het je wel lukt.

Ikzelf ben bijvoorbeeld samen met een goede vriend gaan padellen vorige zomer. Je koopt niet alleen een racket en padelschoenen – je gaat ook samen een commitment aan om er écht in te vliegen. Ondertussen speel ik nog steeds elke week!

Waarom mislukken goede voornemens?

Goede voornemens zijn vaak een wens die behaalt moet worden zonder dat de mind hier klaar voor is. In alles wat je doet is de juiste mindset namelijk alles bepalend of iets wel of niet slaagt.

Dus wil je afvallen, maar wil je er weinig tot niets voor doen, dan is de kans natuurlijk vrij klein dat je dit ook daadwerkelijk gaat lukken. Zorg er daarom dus ook voor dat je alles in het werk stelt dat het gaat lukken. Dat betekent dat je jezelf keer op keer moet confronteren met je overgewicht, zodat je hersenen dit signaal oppikken en hiermee aan de slag willen gaan. Want heb je niet de juiste mindset, dan zal je merken dat het na verloop van tijd niet gaat lukken en je zult stoppen en vaak weer terugvalt in je oude gewoontes.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.